El Chaval Macabeo

El Chaval Macabeo

5,39 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
El Chaval Macabeo
Merk
Wijnhuis
El Chaval
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0880303
Spanje - Utiel-Requena
Macabeo
Alcoholpercentage: 12,5%
Fris
Fruitig
Droog
Zacht
Duurzaam
Vegan
Productomschrijving Wijnomschrijving
De wijngaarden voor deze witte wijn worden gedurende het jaar zorgvuldig in de gaten gehouden. Met name in het voorjaar krijgen de wijngaarden extra aandacht zodat de wijnranken een goede start maken naar het oogsten toe. rond de oogsttijd worden de druiven elke dag gecontroleerd op suikes, zuren en hoeveelheid sap. Dit om het perfecte moment te kunnen bepalen om daadwerkelijk te oogsten. Om de karakteristieken kenmerken van de Macabeo druif te waarborgen worden alleen de beste druiven gebruikt. dit resulteerd in aroma's van frisse citrus met hinten van appel en peer. In de mond is de wijn crispy en fris met een mooie balans aan mineralen. Deze wijn is perfectmet mooie lichte gerechten en bijna alles wat uit de zee komt. Bodegas Nodus is geboren uit de passie voor en de kunst van het maken van geweldige wijnen. Een droom met slechts één doel; kwaliteit. Deze filosofie is gebaseerd op samenwerking van mens en natuur, beginnend bij de juiste combinatie tussen druif en bodem. De beste druiven voor deze regio zijn onder andere Bobal en Chardonnay. El Renegado behoort tot de beste gebieden in D.O. Utiel-Requena. De wijngaarden liggen op 600 tot 900 meter boven zeeniveau waardoor de ideale omgeving voor de groei van de druiven ontstaat. Adolfo De Las Heras Marín kocht dit wijnhuis in 1985. 80% van de wijngaarden bestond destijds uit 40-jaar oude Bobal stokken. Adolfo was een pionier wat betreft de introductie van andere druivenrassen zoals Merlot en Cabernet. Zijn zoon Aldolfo De Las Heras Polo nam de bodega over eind jaren '90. Hij zorgde voor een revolutie in de bodega waardoor Bodegas Nodus de reputatie heeft verkregen die het huis nu geniet; kleinschalige topkwaliteit voor een goede prijs.
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag