Gebakken skrei met aardappel mousseline en shii-take
4 couverts
10 minuten
Ingrediënten
- 480 gr skrei geportioneerd (4 stuks)
- 240 gr aardappelpuree
- 100 ml melk
- 100 gr boter
- 10 gr peterselie
- 80 gr shii-take
- 100 ml beurre blanc
- 40 gr mesclun
- 4 gr wasabi furikake
Bereidingswijze
- Verwarm de melk in een pan en voeg hier de boter aan toe. Voeg hier aardappelpuree aan toe en maak de puree verder op smaak met zout.
- Snij de kontjes van de shii-take af, en bak de shii-take gaar in een koekenpan. Wanneer de paddenstoelen gaar zijn maak ze op smaak met zout en peper en fijn gesneden peterselie.
- Zout de skrei filets op de kant van de huid en op de vlees kant, leg deze met de huid in een in een koekenpan met koude olie.
- Wanneer de huid krokant is draai de filets om en voeg een klontje boter toe, bak de skrei filets zachtjes gaar.
- Verwarm de witte wijn saus en monteer deze met 50 gr koude klontjes boter.
Bordopmaak
- Leg in het midden van het bord een spiegel met witte wijn saus en daar boven de skrei filet.
- Leg naast de skrei de aardappel mousseline met daar op de gebakken shii-take.
- Garneer het gerecht ad met een paar blaadjes mesclun salade en wasabi furikake.
Bestel ingrediënten