Gegrilde tonijnsteak van de BBQ met een salsa van ananas
4 couverts
35 minuten
Ingrediënten
- 640 gr tonijn (4 x 160 gr)
- 1 st ananas
- 2 st tomaten
- 1 st rode paprika
- 1 st rode ui
- 1 st limoen
- 3 gr koriander
- 1 dl olijfolie
- 50 gr wakame
- 5 gr maldon flakes
- 3 gr rucola
- 3 takjes vene cress
- 1 bos radijs
Bereidingswijze
- Maak de ananas schoon en snijd deze in brunoise.
- Snijd tevens de tomaat, paprika, ui in brunoise en snijd de koriander fijn.
- Zet heel kort de ui aan en voeg de ananas toe en schud dit een paar keer goed om.
- Haal de ananas met ui van het vuur, en voeg hier de paprika, tomaat en koriander aan toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Meng de ponzu, sesam olie en zonnebloem olie voor de dressing.
- Grill de tonijn op de BBQ om en om en zorg ervoor dat deze niet te gaar wordt. De tonijn mag nog rauw en lauwwarm van binnen zijn. Tot slot trancheer je de tonijn in mooie plakken.
Bordopmaak
- Leg een mooi streepje van de ananas salsa op het bord.
- Leg hier bovenop de getrancheerde tonijn en drappeer hier de ponzu dressing overheen.
- Garneer het gerecht af met de plakjes radijs, wakame en rucola. Strooi hier tot slot wat maldon flakes overheen.
Bestel ingrediënten