Gekarameliseerde ananas van de BBQ met een marinade van ahornsiroop en bruine rum
4 couverts
25 minuten
vegan
Ingrediënten
- 1 st ananas
- 100 ml ahorn siroop
- 25 gr verse gember
- 100 ml bruine rum
- 50 gr bruine basterdsuiker
- 2 st limoenen
- 50 gr kokosrasp
- 3 gr chiffonade van munt
Bereidingswijze
- Steek de barbecue aan met hierin een drip pan.
- Schil en rasp de gember. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
- Doe de gember, het limoensap, de ahornsiroop en de rum in een steelpan en breng het geheel aan de kook. Laat dit 2 minuten zachtjes koken en haal het daarna van het vuur.
- Snijd en schil de ananas maar laat de ananas wel heel.
- Grill de ananas circa 6 minuten op de barbecue. Lak tijdens het grillen de ananas met de marinade. Blijf vervolgens arroseren met het vocht uit de drip pan.
Serveerwijze
- Snijd de ananas in mooie stukken en lak deze nogmaals met de marinade.
- Garneer de ananas af met de limoenrasp en kokosrasp.
Bestel ingrediënten