Gemarineerde makreel met citrus vinaigrette en rode biet, granny smith en crème fraîche
4 couverts
10 minuten
Ingrediënten
- 4 st makreel filets
- 70 ml citrus vinaigrette
- 1 st granny smith appel
- 200 ml witte wijn
- 50 gr suiker
- 1 blaadje gelatine
- 1 st venkel
- 50 gr crème fraîche
- 1 st rode biet gekookt
- 30 ml dragonazijn
- 2 gr dille
- 1,5 gr olijvenkruim
- 1 gr waterkers
Bereidingswijze
- Ontdooi de Sultan of Swing salade.
- Reduceer de witte wijn tot een derde met het suiker en voeg hier 1 blaadje gelatine aan toe.
- Snijd een kwart appel in brunoise en voeg deze toe aan de compositie en breng deze op smaak met een paar druppels dragonazijn.
- Maak de makreelfilets schoon door middel van de middelste graat eruit te snijden.
- Snijd nu aan dikke kant van de filet voorzichtig het velletje in onder de huid en trek voorzichtig het bovenste laag je van de makreelhuid af.
- Marineer nu de makreel voor circa 8 minuten in de citrus vinaigrette.
- Snijd de venkel flinterdun op de snijmachine en leg deze in ijswater.
- Sla de crème fraîche stijf op en breng deze op smaak met een paar druppels limoensap, zout en peper.
- Steek de rode biet uit en breng deze op smaak met dragonazijn en gesneden dille.
- Droog olijven in een droogkast/oven en draai deze vervolgens door in een blender tot kruim.
Bordopmaak
- Leg de makreel in het midden van het bord bovenop een klein hoopje salade van Cuisine Easy.
- Leg daar bovenop wat dun gesneden venkelsalade.
- Leg de stukjes rode biet naast de makreel.
- Spuit daarbovenop wat toefjes crème fraîche. Steek daar bovenop wat geplukte venkel.
- Leg tussen de bietjes de appelcompote.
- Garneer het gerecht af met waterkers en olijvenkruim.
Bestel ingrediënten