Gnarly Head Viognier

Gnarly Head Viognier

12,81 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Uit assortiment
Gnarly Head Viognier
Merk
Wijnhuis
Gnarly Head
Verkoopeenheid
Fles 75 Milliliter
Productnummer
0890287
Amerika - Californië
Viognier
Alcoholpercentage: 13,5%
Fruitig
Droog
Intens
Zwavel
Productomschrijving Wijnomschrijving
Gnarly Head valt onder het wijnbedrijf 1924. De letterlijke vertaling is 'knoestige kop', een verwijzing naar hoe bush vines (de wijnstokken) eruit zien. De familie Indelicato kwam oorspronkelijk uit Italië. Ze waren één van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Inmiddels is de derde generatie Indelicato verantwoordelijk voor dit toonaangevende wijnbedrijf. De familie is eigenaar van verschillende wijnbedrijven waaronder 1924. Een sprongetje terug naar 1924. Het 18e amendement leidde tot weerstand en dat verzet veranderde alles. Cabernet sauvignon werd smokkelwaar en smokkelaars werden helden. De 1924 wijnen zijn een ode aan dit tijdperk. Een periode waarin je codenamen gebruikte om een glas cabernet te bestellen, en waarin boekenkasten werden omgetoverd tot verborgen deuren naar geheime bars. 1924 was ook het jaar waarin Indelicato voor het eerst wijngaarden plantte in Californië en druiven verbouwde die aan vrienden en buren werden verkocht. Het verhaal gaat dat sommige van deze druiven misschien wel zijn gebruikt om wijn van te maken... De viognier is een betrekkelijke nieuwkomer in de wijngaarden van Californië. Ook in het assortiment van Gnarley Head is dit een van de nieuwkomers. Druiven komen uit verschillende streken en wijngaarden, waarbij je de frisheid proeft van de koele wijngaarden in Monterey, eigendom van de familie Indelicato. Viognier kan heel vet en rijp zijn, maar deze is gemaakt in een mooie frisse stijl, zonder enige vorm van houtrijping, puur op het fruit. Deze Viognier heeft een krachtige geur met kamperfoelie en abrikozen, perzik, rijpe peer en gele pruimen. De wijn is fris en sappige in de smaak met abrikozen en mooie opwekkende zuren. De afdronk is ondans geen houtrijping breed en lang. Fijn als aperitief of mooi in combinatie met curry-kip of gebakken coquilles.
Ingrediënten

Bevat sulfieten

Allergenen
  • Zwavel
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag