Koffie en thee
In de Horeca is koffie en thee niet weg te denken. Zowel bij het ontbijt, bij de lunch maar ook na het diner worden deze vaak genuttigd. Ze kunnen hierbij op verschillende manieren toegepast worden. Los geserveerd, met taart/dessert ernaast of zelfs met een gehele high tea. Daarbij is het slim om na te denken over het formaat van de schotel onder de kop en hoe deze verder toe te passen. Eventueel een etagère voor de high tea of een mooi langwerpig bord waar de koffie samen met een dessert of gebak gecombineerd kan worden.
Ook het materiaal en de vorm van het kopje kan bepalend zijn voor de smaak en het uiterlijk. Glas oogt heel anders dan porselein. Je kan bij glas de inhoud zien, hierbij komt de kleur van de thee of de crème laag van de koffie goed tot hun recht. Wel kan zo’n glas erg snel heet worden, een dubbelwandig glas of een glas met groot oor kan dan een optie zijn. Een kopje van porselein heeft ook verschillende vormen en de toepasbaarheden, zoals een kop voor cappuccino, espresso of juist een latte macchiato. In een te klein kopje of juist een te breed kopje kan het voorkomen dat je de aroma van de koffie minder goed kan opnemen. Bij de ene heeft de neus haast geen ruimte om dit op te nemen en bij de ander kan er door de breedte van de kop veel van de aroma’s ontsnappen. Verder kan een porseleinen kopje juist wel of geen oor hebben. Over koppen zonder oor word gezegd dat de persoon hierbij direct ‘contact’ met het product heeft; je kunt de kop immers goed voelen en daarbij ook de drinktemperatuur.
Als laatste is het goed te weten dat de kleur van een koffiekopje ook invloed op de smaak kan hebben. Na testen schijnt het dat blauw lijdt tot een zoetere smaak. En de kleur wit lijdt tot een sterkere smaak vergeleken met koffie in glazen kopjes.
Naast de koffiekopjes bied de Hocras ook een ruim assortiment aan met accessoires zoals melkkannetjes, koffiestampers en theetipjes. Maar ook borden, etagères, stolpen, theepotten en presentatie materiaal voor het organiseren van een high tea.