Kaas

Hocras heeft voor jou een uitgebreid en breed kaasassortiment met Hollandse en buitenlandse kaas. Ons buitenlandse kaas assortiment bevat van alles: van geiten- en schapenkazen tot gewassen korstkazen en blauwaderkazen. Van kleine crottin kaasjes tot hele wielen kaas. Ook binnen de kaassoorten is een zeer gevarieerd aanbod te vinden zoals AOC-kazen, rauwmelkse kazen en exclusieve kaasproducten. Daarbij kan je heel veel soorten kaas bij Hocras in kleine gewichts-hoeveelheden bestellen, dit omdat we een groot deel van de kaas nog zelf snijden en verpakken.


Kaas is niet alleen bestemd als broodbeleg of om mee te koken maar past ook perfect bij een borrel en is uiteraard ook heerlijk als dessert. Het samenstellen van een kaasplank is nog niet zo eenvoudig daarom hierbij gelijk enkele tips.

Bekijk hier de kazen van Hocras

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Tips voor een kaasborrelplank

Voor een goede variatie deel je kaas in, in verschillende groepen (hard- en halfharde kazen, geitenkazen, blauwaderkazen, gewassen roodkorstkazen, witte korstkazen en verse kazen). Qua opbouw presteer je de kazen van mild (bijvoorbeeld witte korst kaas of geit) tot pittig (vaak blauwader of gewassen roodkorst). Dus begin met romige kazen en eindig met zware pittige kazen. Vier kazen zijn al meer dan voldoende, of vijf maar dat is dan wel het maximum.

Rood, wit, blauw, hard is een ezelsbruggetje om te onthouden hoe je variatie aanbrengt op een kaasplank. Zeker ook als je varieert tussen hard en zacht en tussen koe, geit en schaap.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Bekijk hier de kazen van Hocras

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Recepten met kaas

Ik heb eenvraag