Koreaanse shortribs met galbi barbecuesaus met gevulde rijst, asperges en mais
4 couverts
Ingrediënten
- 1,6 kg runder spareribs (shortribs)
- 1 L Korean BBQ-saus
- 175 gr Tilda basmati rijst
- 3 L kraanwater
- 75 gr Yama edamame muki gepelde soja
- 100 gr zoete puntpaprika rood
- 1/2 bosuitjes lang
- 12 gr zout
- 360 gr groene asperges
- 200 gr mais gekookt
- 8 gr gehakte peterselie
Bereidingswijze
Benodigdheden: vacuümzak, sous-vide-gaarapparaat, oven, crèmebrulée brander
- Doe de shortribs in een vacuümzak met de helft van de barbecuesaus en gaar dit sous vide op 87 °C ongeveer 5,5 uur.
- Kook de rijst gaar, blancheer de boontjes en rooster de puntpaprika, snijd daarna de paprika in gelijkmatige blokjes.
- Roer de paprika en boontjes door de gekookte rijst.
- Grill de groene asperges, snijd de bosui in dunne ringetjes en brand de mais met een crème brulée brander.
- Snijd de vacuümzak open en leg de shortrib op een ovenplaatje, zet het plaatje ongeveer 15 minuten in de oven op 160 °C.
- Smeer de barbecuesaus gelijkmatig over de rib met een kwastje. Herhaal dit 3 keer.
Bordopmaak
-
Doe de gevulde rijst in een koffiekopje, druk dit goed aan en draai het op het bord om.
-
Haal vervolgens het kopje eraf zodat er een mooi bolletje rijst overblijft.
-
Stapel de groene asperges en de mais speels op naast de gevulde rijst.
-
Leg de shortribs erbij en strooi er tot slot een beetje gehakte peterselie op.
Bestel ingrediënten