La Vilette 2018 Chardonnay Vins De France

La Vilette 2018 Chardonnay Vins De France

5,39 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Niet op voorraad
La Vilette 2018 Chardonnay Vins De France
Merk
Wijnhuis
La Vilette
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0842048
Frankrijk
Chardonnay
Alcoholpercentage: 13,5%
Fris
Fruitig
Krachtig
Vol
Intens
Productomschrijving Wijnomschrijving
Voor deze Chardonnay van La Villette komen de druiven deels uit het zuidwesten van Frankrijk, van wijngaarden gelegen aan de voet van de Pyreneeën. Deze worden gemengd met druiven uit mediterrane kustgebieden. De druiven gisten eerst 10 tot 12 dagen op Amerikaans en Frans eiken. Daarna rijpt de wijn nog 6 maanden 'sur lie'. De helft van de wijn ondergaat hierna een appelzuurgusting, een malolactische gisting. Hierbij worden appelzuren (malum is Latijn voor appel) in melkzuur (lac is Latijn voor melk) en koolstofdioxide omgezet. Door een vroege botteling behoudt de wijn zijn primaire aroma's en frisheid. Deze Chardonnay is een verfrissende wijn. Natuurlijk gemaakt van 100% Chardonnay druiven. De wijn is mooi goudgeel van kleur en met fijne aroma's van fris fruit (peren, groene appel) en noten. De wijn is elegant en mondvullend met een mooie aromatische finale die subtiele smaken van abrikoos, vanille en eiken bevat. De geuren van banaan, citroen en peer worden gevolgd door de geuren van geroosterd brood en een hint van vanille en geroosterde noten.Deze fijne Chardonnay is heerlijk als aperitief. Daarnaast combineert de wijn goed met schelp- en schaaldieren, zeevis, gevogelte en pastagerechten. Ook heerlijk bij rijpe, romige witschimmelkazen.
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag