Ladoucette 2018 Pouilly Fume

Ladoucette 2018 Pouilly Fume

28,04 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Niet op voorraad
Ladoucette 2018 Pouilly Fume
Merk
Wijnhuis
Ladoucette
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0851263
Frankrijk - Loire
Sauvignon Blanc
Alcoholpercentage: 12,5%
Fris
Licht
Levendig
Droog
Productomschrijving Wijnomschrijving
Sinds het einde van de achttiende eeuw, bezit de Lafond familie de grootste en meest gerenommeerde wijngaarden van Pouilly Fumé. Na een uitdagende periode van de Franse revolutie worden de inspanningen van Comte Lafond voortgezet door zijn achterkleinzoon Baron Patrick de Ladoucette. Een Pouilly - Fumé afkomstig van de belangrijkste vier terroirs uit het gebied. De oogst van verschillende percelen wordt apart gevinifieerd. Na de gisting op tank volgt er een proces wat deze Pouilly Fumé zo bijzonder maakt. De wijn rust vijf tot zeven maanden op de "lie" (droesem). Na de tweede gisting op de "lie" volgt er een knap staaltje assembleren. De verschillende karakters van de wijnen komen samen en zijn perfect in balans. De kalbodems geven een stuivend en puur karakter, de Silex bodem geven lengte en diepgang, de kiezelgrond geeft wat pit aan het geheel en de kleigrond geeft rondheid en body. De absolute top uit de Loire, aromatisch elegant en puur. Uitstekend bij gegrilde vis, schaal en schelpdieren, salades en kalfsvlees
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag