Langzaam gegaarde brisket van de BBQ met appelstroop en gepofte groenten
4 couverts
1,5 uur
Ingrediënten
- 600 gr brisket
- 25 gr intense flavour roast unami
- 1 st paprika
- 1 st courgette
- 6 st gele mini bieten
- 2 st ui
- 2 tenen knoflook
- 4 st bospeen
- 20 ml olijfolie
- 5 gr zeezout
- 50 gr Santa Maria rub
- 40 gr appelstroop
- 80 ml jus de veau
- 1 st citroen
- 20 gr gefrituurde uitjes
- 1 gr kervel
- 1 gr dragon
Bereidingswijze
- Maak de bieten schoon door de onderkant er af te snijden. Breng deze op smaak met zout, peper en olijfolie en wikkel deze in met aluminiumfolie.
- Pof de bieten in een half uur gaar op de barbecue.
- Smeer de brisket in met olijfolie en de dry rub.
- Grill de brisket warm op de barbecue en draai deze regelmatig om zodat deze niet verbrand.
- Maak de courgette, paprika, ui en knoflook schoon en snijd deze in de gewenste grote.
- Leg deze groenten op de barbecue in aluminiumfolie met olijfolie, grof zeezout en gemalen peper.
- Kook de jus de veau in met de appelstroop en reduceer dit tot de helft. Breng vervolgens op smaak met een paar drupppels citroensap.
- Haal de bieten van de barbecue en snijd deze in de lengte in vier gelijke stukken.
- Snijd de brisket in mooie dunne plakken.
Bordopmaak
- Leg de gepofte groenten op het bord en steek daar de bieten tussen.
- Lak de brisket af met de jus met appelstroop en leg de gefrituurde uitjes daar bovenop.
- Garneer het gerecht af met kervel, dragon en grof zeezout.
Bestel ingrediënten
- Knorr Professional Intense Flavour Citrus Fresh (Vegan)Knorr ProfessionalFles 400 Milliliter2310712