Loaded fries met fruit de mer en inktvis en ravigotesaus
4 couverts
15 minuten
Ingrediënten
- 800 gr Piepers en zo verse friet
- 160 gr wakamé
- 180 gr inktvis ringen
- 100 gr battermix
- 5 gr maruka noriten wasabi
- 120 gr fruit de mer
- 2 gr zorri cress
- 160 gr ravigotesaus
Beredingswijze
- Maak een papje van de battermix met water (liefst bruiswater) met een 1 op 1 verhouding, qua water en bloem.
- Ontdooi de fruit de mer en haal deze door het beslag heen.
- Frituur de frieten in circa 5 minuten goudbruin.
- Frituur ondertussen de inktvis ringen ook in circa 4 minuten goud bruin
- Laat de fruit de mer goed uitlekker en frituur deze in 3 minuten gaar.
Bordopmaak
- Dresseer de frieten op een plank of bord.
- Leg speels de calamares erover heen samen met de zeevruchten, steek er tussen de fruit de mer tussen de frieten en de calamares.
- Garneer over het gerecht de wakamé en spuit de ravigotesaus daar tegen aan.
- Maak het gerecht af met Zorri cress.
Bestel ingrediënten