Maison Champy 2018 Pouilly Fuisse

Maison Champy 2018 Pouilly Fuisse

27,74 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Niet op voorraad
Maison Champy 2018 Pouilly Fuisse
Merk
Wijnhuis
Maison Champy
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0814534
Frankrijk - Bourgogne
Chardonnay
Alcoholpercentage: 13,5%
Fris
Elegant
Levendig
Droog
Vol
Productomschrijving Wijnomschrijving
Pouilly-Fuissé is een appellatie voor witte wijnen afkomstig uit het zuiden van Bourgogne waar de Chardonnay druif wordt geteeld (niet te verwarren met de appellatie Pouilly-Fumé in de vallei van de Loire waar de Sauvignon Blanc druif wordt geteeld). De vrij indrukwekkende wijngaarden liggen in de Mâconnais  en zijn aangeplant op dezelfde kalksteenheuvels die meer naar het noorden in de Côte d'Or wordt aangetroffen. De hoge rotsformaties van Solutré en Vergisson zijn het resultaat van harde koraalfossielen die bestand zijn tegen erosie. De wijnstokken staan aangeplant op steile heuvelflanken, ingesneden door fijne riviertjes die zorgen voor een oostelijke of zuidoostelijke oriëntatie en dat op een hoogte van 200 tot 300 meter. Pouilly-Fuissé geeft elegante en charmante wijnen met aroma's van mineralen (silex), citrustonen (citroen, pompelmoes en ananas) pitfruit (perzik), brioche en honing. De textuur is rond en genereus, met een structuur die mede dankzij de natuurlijk rijke smaak van de wijn, erg vol is. Het zijn heerlijke wijnen om jong of reeds na een paar jaar te drinken. Ze harmoniëren goed met schelpdieren, kreeft, foie gras, wit vlees zoals kalfsvlees, varkensvlees en kip. Door hun aromatische kracht passen deze wijnen ook uitstekend bij Aziatische gerechten, pikante schotels of specialiteiten met sojasaus, zoals sushi.
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag