Al sinds de jaren 80 zetten we bij Alpro ons allerbeste beentje voor om verrukkelijke plantaardige producten te maken. We willen jou en alle andere mensen op deze mooi planeet inspireren om vaker voor plantaardige voeding te kiezen. Zo zetten we samen een eerste grote stap naar een betere wereld.

Pionier in plantaardig

Sinds de oprichting in 1980 draagt Alpro al in belangrijke mate bij aan een gezonde samenleving en planeet. Ons merk, met Belgische roots, ontwikkelde oorspronkelijk plantaardige voedingsmiddelen en dranken voor specifieke consumentenbehoeften. Inmiddels zijn we uitgebreid over de hele wereld met een grote variatie aan plantaardige producten.

Goed eten begint bij goede ingrediënten

Het goede nieuws? Al onze producten hebben van nature een lage CO2- en watervoetafdruk. Dus of je nu verslingerd bent aan soja, haver of amandelen, je kiest verantwoord! We kopen zo duurzaam en lokaal mogelijk voor minder voedselkilometers. Denk aan Europese haver, Mediterraanse amandelen en zelfs onze soja wordt praktisch naast de deur verbouwd! Ook produceren we duurzaam en blijven we het proces verbeteren.

Duurzame verpakkingen

Als er een bewuste, betere manier is om iets te maken en in te pakken, dan staan we trots voor in de rij! We recyclen water en de warmte die we gebruiken. We hebben recyclebare, gerecyclede of plantaardige verpakkingen die de buitenkant van onze producten net zo goed maken als de binnenkant. We gebruiken geen plastic rietjes of lepels meer.

Eenvoudig, heerlijk en kwalitatief
Alpro is jouw partner in plantaardige voeding. Onze producten zijn speciaal ontwikkeld om naast lekker ook goed werkbaar te zijn. De producten in ons Barista assortiment zijn samen met Baristas ontwikkeld en schuimen daardoor uitstekend op. Ze zijn uitgebreid getest om goed te werken in zowel warme als koude dranken en op het maken van latte art. Ook onze cooking en whipping producten zijn uitgebreid getest op gebruik in verschillende gerechten. Met Alpro bied je eenvoudig een heerlijk, kwalitatief plantaardig gerecht! Maak een duurzame stap door te kiezen voor plantaardige koffies!

 

Trotse B-Corp
B Corp is een label dat de impact van bedrijven op de samenleving en het klimaat ijkt en vergelijkt en daarbij een rigoureus verificatieproces hanteert. De standaarden om als B Corp-bedrijf te worden geclassificeerd liggen enorm hoog. Ondernemingen worden namelijk beoordeeld op hun prestaties in de volgende vijf domeinen waarin de lat voortdurend hoger wordt gelegd: beleid, werknemers, klanten, gemeenschap en milieu.

We zijn er super trots op dat ons bedrijf in 2018 als B Corp werd gecertificeerd en momenteel zitten we al aan een totale score van 106,3 punten, ruim boven de vereiste 80 punten! Uit deze score, die op drie jaar tijd is geëvolueerd van “great” naar “outstanding”, blijkt dat onze duurzaamheids-missie na 40 jaar nog steeds brandend actueel is. Alpro maakt wereldwijd deel uit van de 17% hoogst scorende B Corps en met deze hercertificering behalen we de tweede plaats binnen de categorie Voedingsmiddelen in de Benelux.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Recepten

Ik heb eenvraag