Echte Enkhuizer

Historie van meer dan 100 jaar

Waar het allemaal begon in 1920, daar gebeurt het vandaag de dag nog steeds allemaal. Namelijk in de Enkhuizer Brood- en Banketfabriek. Hier worden de koeken gebakken die iedereen lief heeft zoals de roze Glacé koeken, de authentieke Mergpijpjes en de iconische Jodekoeken.

Waar de oorsprong van ons product ligt? Dat is in een Joodse traditie. Aan het begin van de 20ste eeuw ontwikkelde een bakker de eerste koeken nadat hij alle kneepjes van het bakkersvak leerde van een Joodse bakker. Het recept werd ontwikkeld en zo ontstond een lang houdbare boterkoek: de authentieke Enkhuizer Jodekoek. Inmiddels zijn onze koeken al meer dan 100 jaar een begrip in Nederland en daar zijn wij trots op.

 

Groots genieten

Nadat de Enkhuizer Jodekoek ontwikkeld werd, kwamen in 1948 de eerste Glacé koeken op de markt. De Glacé koeken laten tot op de dag van vandaag vele harten smelten. In de bakkerij glijden ze door een veertig meter lange oven totdat ze lekker luchtig gebakken zijn, waar ze vervolgens ondergedompeld worden in een roze fondantbadje. Nog even geduld voor het afkoelen van de Glacé koeken en dan is de creatie van deze zoete lekkernij compleet.

Nederlandse bodem

De productie van alle Echte Enkhuizer koeken worden tegenwoordig nog steeds gebakken op Nederlandse bodem, in Enkhuizen! Zo blijven we vlakbij onze consument en lekker dichtbij huis.

Producten van Echte Enkhuizer

Geen producten gevonden voor deze selectie.
    Ik heb eenvraag