Peijnenburg

Peijnenburg is al ruim 130 jaar dé ontbijtkoekspecialist en een begrip op de Nederlandse ontbijttafel. Met een zorgvuldige selectie van vertrouwde ingrediënten, zoals speciaal geselecteerde rogge, unieke kruidenmix en het ambachtelijke bakproces, maken wij de allerlekkerste ontbijtkoek.

Ongecompliceerd genieten met Peijnenburg

Peijnenburg staat voor ongecompliceerd genieten en vindt dat men dat best wat vaker mag doen. Genieten van eten is ingewikkeld geworden. Er wordt zoveel geschreven over voeding, wat mag je wel, wat mag je niet? We zouden meer moeten genieten van eten en de kleine dingen in het leven.

Bij Peijnenburg vinden we dat ieder hapje een klein geluksmoment zou moeten zijn. Niet iets om je druk over te maken. Dat is de filosofie die we hanteren sinds we begonnen zijn met het bakken van onze koeken al meer dan 130 jaar geleden. Peijnenburg is onderdeel van de Nederlandse cultuur en is zo altijd al de vertrouwde keuze geweest.

Al ruim 130 jaar dé ontbijtkoekspecialist

Onze speciaal geselecteerde rogge, de unieke kruidenmix en het ambachtelijk bakproces zorgen ervoor dat wij de allerlekkerste ontbijtkoek maken. Alles bij elkaar maakt een unieke smaak met bekende en voedzame ingrediënten en een vertrouwde keuze voor een klein geluksmoment bij je ontbijt of als tussendoortje. Bovendien zijn onze koeken vetarm en een bron van vezels!

Peijnenburg Zero %

Sinds 2015 bakt Koninklijke Peijnenburg ook ontbijtkoek zonder toegevoegde suikers. Voor het eerst sinds 1883 is het onze bakkers gelukt om ontbijtkoek te bakken zonder het toevoegen van suikers. Zero ontbijtkoek is daarbij net zo lekker als de andere koeken van Peijnenburg: “0% suikers toegevoegd, 100% smaak”. Daarnaast zijn de Zero % koeken rijk aan vezels en vet arm, en bevatten ze een Nutriscore A!

Het bakproces

Het bakproces begint bij de koek zelf. De koek zelf wordt namelijk ook als grondstof voor nieuwe koeken gebruikt. De ontbijtkoek wordt gemengd met stroop of een natuurlijke suikervervanger en tot een hete massa verwerkt.

Vervolgens wordt deze massa gemengd met roggebloem en ontstaat een warm deeg. Het deeg wordt in deegplaten afgevuld en in een klimaatcel geplaatst. Dit is van belang voor de unieke smaak en heerlijke structuur van de koek.

Vervolgens wordt het deeg weer afgekoeld en vermengd met andere grondstoffen zoals onze unieke kruidenmix.

Het deeg gaat daarna in bakplaten de oven in tot de koek gaar en mooi bruin is. Wanneer de koeken uit de oven komen en zijn afgekoeld gaan ze naar de inpak waar ze worden gesneden.

Tenslotte worden de koeken verpakt met een oplegger of een wikkel en zijn ze klaar om geserveerd te worden op jouw ontbijttafel. Een klein geluksmoment in de ochtend, want van Happen word je Happie!

Producten van Peijnenburg

Geen producten gevonden voor deze selectie.
    Ik heb eenvraag