Verstegen

Echte ingrediënten voor de echte foodprofessional
Bij Verstegen zorgen we voor ingrediënten waarmee jij kan excelleren in je vak. ‘Echt’ is daarbij altijd ons uitgangspunt. Het telen van kruiden en specerijen op plekken waar ze echt het beste groeien; bij de oorsprong. Het maken van echt duurzame keuzes als het gaat om mens, milieu en maatschappij. Het leveren van kruiden en specerijen van de hoogste kwaliteit. En het faciliteren van jou als foodprofessional, zodat jij echte smaken kunt creëren. Want wij geloven dat ‘écht’ het verschil kan maken voor jou als foodprofessional en voor je gasten.

 

 

Duurzaam
Met respect omgaan met mens, milieu en maatschappij zit bij ons in de genen. Daarom maken we duurzame keuzes in alles wat we doen. Als familiebedrijf is dit vanzelfsprekend, we werken immers voor de kinderen van onze kinderen.

Oorsprong
We telen al onze kruiden en specerijen direct bij de oorsprong. Op plekken waar de klimatologische omstandigheden het beste zijn. Hier hebben we een duurzame samenwerking met lokale boeren. Echt begint dus ook echt bij het begin.


Kwaliteit
Wij staan voor kruiden en specerijen van de allerhoogste kwaliteit, doordat we vanaf de oorsprong alles in eigen hand houden: handmatig plukken, selectie, vervoer en verwerking van de grondstoffen. Echte kwaliteit voor de puurste producten.


Smaak
Bij kruiden en specerijen draait het uiteindelijk allemaal om smaak. Dat is de reden waarom je het toevoegt aan een gerecht. Al onze kruiden en specerijen zijn dan ook rijk en vol van smaak. Pure smaken die gerechten verrijken en echt het verschil maken.

Echte verhalen achter...
Kennis is alles in de keuken. Kennis van producten, kooktechnieken, smaken, mise-en-place en ook van kruiden en specerijen. Daarom voeden we je graag met kennis op dat gebied. Oorsprong, teeltproces, aandacht, verwerking, het zijn allemaal factoren die de echtheid van kruiden en specerijen definiëren. Heel belangrijk, want dat is wat de smaak bepaalt. Het kan je gerecht maken of breken. Daarom geven we je graag meer achtergrondinformatie over kruiden en specerijen. Waar kun je echte kwaliteit aan herkennen? In deze voorbeelden leer je anders te kijken naar kruiden en specerijen en te kiezen op kwaliteit.

Zo smaakt echte nootmuskaat
Echte nootmuskaat hoort niet bitter te zijn, maar juist een warme en zoete smaak te hebben. Een smaak die zorgt voor prachtige subtiele tonen in je gerecht. Zorg dus wel dat je hierbij echte nootmuskaat gebruikt in je keuken. Als nootmuskaat bitter smaakt, is de kans groot dat niet alleen de vrucht, maar ook de bast van de vrucht, de doppen, zijn mee gemalen.


Kardemom, de koningin onder de specerijen
Kardemom wordt ook wel de koningin onder de specerijen genoemd, het verbindt namelijk alle smaken met elkaar. Maar hoe herken je de echte kardemom? Kardemom van de beste kwaliteit is te herkennen aan de opengebarsten vruchten, de zogenaamde pots en de matgroene kleur. Dit is een teken dat de combinatie van rijping aan de plant en het droogproces optimaal zijn geweest.

Foelie, de kleur van kwaliteit
Foelie en nootmuskaat lijken qua smaak veel op elkaar. Logisch, foelie bestaat natuurlijk uit de zaadrokken van de nootmuskaatvrucht. De kleur van de foelie maakt de foelie. Echte foelie herken je dan ook aan de oranje kleur. Dit is het resultaat van oogsten op het juiste moment, het handmatig verwijderen van foelie van de vrucht en het drogen op de juiste manier.

Producten van Verstegen

Geen producten gevonden voor deze selectie.
    Ik heb eenvraag