Messer Del Fauno Pinot Grigio Rose

Messer Del Fauno Pinot Grigio Rose

4,44 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Uit assortiment
Messer Del Fauno Pinot Grigio Rose
Merk
Wijnhuis
Messer Del Fauno
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0879926
Italië - Sicilië
Pinot Grigio
Alcoholpercentage: 12,0%
Fris
Fruitig
Licht
Droog
Productomschrijving Wijnomschrijving
In de afgelopen jaren is de vraag naar lichter gekleurde rosé steeds groter geworden. Eind jaren '80 begon deze trend in de USA, het land waar van de Zinfandel druif een lichte rosé gemaakt werd. Italië kwam vervolgens met een antwoord: Pinot Grigio Blush. Waar de Amerikaanse rosé gemaakt wordt van blauwe druiven die korter weken met het sap om een lichtere rosé te krijgen, gebruiken de Italianen de witte Pinot Grigio druif. Deze druif heeft als eigenschap dat deze roze wordt wanneer de druiven rijp zijn. Door deze schillen mee te weken krijgt deze wijn van nature een lichte kleur. Het voordeel van het gebruik van deze witte druif is dat de frisse aroma's van de Pinot Grigio in de wijn zitten en er een elegante wijn ontstaat. Perfect als zomerse wijn op het terras of bij salades en kleine tapas hapjes.
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag