Ode Fernao Pires

Ode Fernao Pires

18,75 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
Ode Fernao Pires
Merk
Wijnhuis
Ode
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0890237
Portugal - Tejo
Fernão Pires
Alcoholpercentage: 13,5%
Levendig
Droog
Vol
Intens
Rijk
Duurzaam
Biologisch
Productomschrijving Wijnomschrijving
ODE is een jong wijnbedrijf uit het Tejo wijngebied. De originele wijnboerderij dateert uit 1902. Enkele jaren geleden hebben nieuwe eigenaren het bedrijf gemoderniseerd. Onder leiding van de Portugese oenologe Maria Vicente maakt ODE nu wijnen die zo veel als mogelijk op biologische wijze worden geproduceerd. Daarnaast is hun filosofie om monocepages te maken. Dit zijn wijnen van een druif. Dit doen zij om de authenticiteit van de Portugese druif te laten spreken. Dit is bijzonder in een land als Portugal omdat de meerderheid van de Portugese wijnen nog altijd blends zijn. ODE maakt dus wijnen met een ODE aan de Portugese druif en het wijngebied Tejo. Deze ODE witte wijn wordt gemaakt van 100% fernão pires. Fernão Pires is de meest aangeplante witte druif van Portugal. De druif geeft aromatische, exotische wijnen met een hoog alcoholgehalte en goede zuurgraad. De druiven voor ODE Fernão pires plukt men met de hand. 50 % van de druiven rijpt 5 maanden in kleine Frans eiken vaten. Dit geeft de wijn extra body en complexiteit. Daarnaast heeft de wijn aroma's van lychee, citroen, sinaasappel en vanille.
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag