Paolo Leo Primitivo Passitivo Appassimento Puglia

Paolo Leo Primitivo Passitivo Appassimento Puglia

6,48 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Uit assortiment
Paolo Leo Primitivo Passitivo Appassimento Puglia
Merk
Wijnhuis
Paolo Leo
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0881567
Italië - Apulië/Puglia
Primitivo
Alcoholpercentage: 14,5%
Fruitig
Soepel
Rond
Vol
Zacht
Productomschrijving Wijnomschrijving
In 2007 besloot de jonge oenoloog Nicola Leo om te profiteren van de sterke zon van Salento om een andere primitivo-wijn te maken. Door de druiven zo lang mogelijk te rijpen aan de druivenstok krijgen ze een hoger suikergehalte en geconcentreerde aroma's. De druiven worden met de hand geplukt om zo alleen maar de beste uit de wijngaarden te halen. De volgende stap is het laten drogen van de druiven op matten of in speciale kratjes. De ingedroogde druiven worden ontsteeld, gekneusd en vergist. De vergisting vindt plaats op lage temperaturen en gaat heel langzaam. De wijn rijpt vervolgens op houten vaten en daarna nog op de fles zelf. Je ziet het, om deze wijn te maken heb je passie én geduld nodig! Het eindresultaat bij Paolo Leo is een diep robijnrode wijn met een complex boeket van aroma's. Geuren van rijpe zwarte pruimen, kaneel, vanille en chocolade springen je glas uit.
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag