Parfait

0,00 per stuk

Parfait stilstaand ijs zonder gebruik van een ijsmachine

  • 4 personen
  • 45 minuten
Ingrediënten
  • 1 lt slagroom 
  • 320 gr suiker 
  • 6 eieren 
  • 2 dooiers

Bereidingswijze

  1. Sla de slagroom op met 150 gram suiker en zet deze koel. 
  2. Meng de ander 170 gram suiker met de eieren en de eidooiers en sla deze au bain-marie op totdat er een witte massa ontstaat.
  3. Als de opgeslagen eieren 1 keer 'blub'doet is die gaar. 
  4. Klop de massa terug op ijswater. 
  5. Wanneer alles koud is opgeslagen kan je de slagroom er aan toevoegen. 
  6. Stort het mengsel in een vormpje met plastic er in en vries het product aan. 

Variatie

Je kan elk smaakstof toevoegen aan de eiermassa wanneer het moet worden opgeklopt. 

Denkt aan: 

  • Vanille 
  • Bloedsinaasappel
  • Sinasappel
  • Citroen 
  • Grand Marnier
  • Stroopwafel 
  • Hazelnoot
  • Abrikozen 
  • Chocolade
  • Nougatine
Bestel ingrediënten
  1. Van Gilse Kristalsuiker
    Van Gilse Kristalsuiker
    Van Gilse
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Pak 1 Kilo
    2000032
  2. Debic Slagroom Zonder Suiker
    Debic Slagroom Zonder Suiker
    Debic
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Fles 1 Liter
    4303723
  3. Danaeg Eigeel Scharrel
    Danaeg Eigeel Scharrel
    Danaeg
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Fles 1 Kilo
    4313326
  4. Ewn Scharreleieren Maat L
    Ewn Scharreleieren Maat L
    Ewn
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Doos 30 Stuks
    4316065
Ik heb eenvraag