Skewer met gamba's en buikspek met grapefruit en hoisinsaus
4 couverts
1 uur
Ingrediënten
- 12 st gamba's 16/20
- 200 gr sous vide gegaarde buikspek
- 8 gr rub chili
- 2 tenen knoflook
- 1 st rode peper
- 10 ml olijfolie
- 1 st citroen
- 1 st limoen
- 1 st grapefruit
- 8 st bamboe prikkers
- 1 st ui
- 1 bos bosui
- 100 ml hoisin
- 3 gr bonito flakes
Bereidingswijze
- Maak de gamba's schoon door het darmkanaal en de kop te verwijderen. Bewaar de koppen, want die worden later gebruikt voor de hoisinsaus.
- Schil de citroen en snijd de citroenschil vervolgens ragfijn. Snijd de rode peper tevens ragfijn. Pak twee teentjes knoflook en snipper deze.
- Meng dit vervolgens met de olijfolie tot een mooie dresssing en voeg deze bij de gamba's.
- Breng de gamba's op smaak met zout en peper en laat deze vervolgens voor 20 minuten in de marinade staan.
- Snijd de sous-vide gegaarde buikspek in gelijke blokjes van ongeveer 25 gram per stuk.
- Strooi de chili rub over de buikspek heen en laat dit geheel 10 minuten marineren.
- Snipper de ui en een teentje knoflook en zet deze aan in een pannetje met olie. Snijd 1 tomaat in blokjes en verwijder het vruchtvlees.
- Wanneer de ui en knoflook glazig worden voeg je hier de koppen van de gamba aan toe samen met de tomaat. Zet dit geheel hard aan en voeg hier vervolgens de hoisinsaus aan toe. Laat dit geheel voor ongeveer 4 minuten doorkoken en breng het op smaak met een paar druppels limoensap.
- Zeef na 4 minuten de gamba's er uit en rijg deze samen met de buikspek op spiesjes.
- Maak de grapefruit schoon en snijd deze in partjes.
- Snijd vervolgens een partje in kleine stukjes en voeg deze toe aan de hoisinsaus.
- Snijd vervolgens de bosui ragfijn en voeg deze ook toe aan de saus.
- Grill de skewers gaar op de BBQ en lak deze vervolgens af met de hoisinsaus.
Bordopmaak
- Garneer de skewer af met de bonito vlokken.
- Serveer de saus er apart bij.
Bestel ingrediënten