Sorbetijs de basis waar je verschillende vruchtensappen of fruit coulis aan kan toevoegen
4 couverts
45 minuten
Ingrediënten
- 150 gr suiker
- 150 ml water
- 300 gr coulis
- 1 blaadje gelatine
Bereidingswijze
- Maak een suiker stroop door middel van het water en het suiker op het vuur te zetten totdat het een licht stroperige massa is.
- Week het blaadje gelatine.
- Kook de coulis op en voeg hier de suiker stroop en de gelatine aan toe.
- Meet het mengsel met een baumé meter, de meter moet 17 aangeven.
- Draai het ijs.
Variatie
Aan het recept kan elk gewenste fruit coulis worden toegevoegd.
Meten met de meter is om te controleren of het ijs wel kan bevriezen ivm de suikers, met te weinig suikers zal het ijs gaan kristaliseren. De gelatine wordt gebruikt zodat het ijs minder snel gaat kristaliseren.
Moet het ijs vega? Voeg dextrose van sosa er aan toe. Dit is een natuurlijke suiker en zorgt ervoor dat het ijs op lagere tempratuur bevriest, minder hard wordt en minder snel kristalliseert.
Bestel ingrediënten