Sous-vide groenten met venkel, witlof, bospeen en biet
4 couverts
vegetarisch
Ingrediënten
Venkel:
- 500 gr venkel
- 1 Ltr water
- 20 gr Groente granulaat
- Venkelzaad
Witlof:
- 500 gr witlof gehalveerd
- 15 gr suiker
- 1 Ltr water
- 20 gr Groente granulaat
Bospeen:
- 500 gr bospeen
- 15 gr suiker
- 1 Ltr water
- 20 gr Groente granulaat
Biet:
- 500 gr Biet chiogga
- 1 Ltr water
- 20 gr Groente granulaat
- Venkelzaad
Overige ingrediënten:
- 1 bosje dragon
- 1 flesje glaze balsamico
- 100 gr poedersuiker
- 1 bol mozzarella
- 1 takje basilicum
Bereidingswijze
- Venkel: Snij de venkel in vieren of zessen, voeg de rest van de ingrediënten toe en vacumeer alles in een kook vacumeerzak. Gaar het 55 minuten in de oven op 100% stoom, 85°c.
- Witlof: Halveer de witlof en snij de harde bittere kern eruit zorg er wel voor dat de bladeren aan elkaar blijven zitten. Voeg de rest van de ingrediënten toe en vacumeer alles in een kook vacumeerzak. Gaar het 45 minuten in de oven op 100% stoom, 85°c.
- Bospeen: Schil de bospeen en snij een gedeelte van het groen eraf laat een klein stukje groen zitten aan de bospeen voor de show. Voeg de rest van de ingrediënten toe en vacumeer alles in een kook vacumeerzak. Gaar het 75 minuten in de oven op 100% stoom, 85°c.
- Biet: Schil de biet en snij de biet in zessen of achten. Voeg de rest van de ingrediënten toe en vacumeer alles in een kook vacumeerzak. Gaar het 120 minuten in de oven op 100% stoom, 85°c.
- Snij de zakjes open en haal de groenten er uit.
- Halveer de voorgegaarde bospeentjes en gril er mooie strepen op in een grillpan of op de watergrill.
- Doop de voorgegaarde witlof in poedersuiker en karamelliseer deze in een hele hete pan.
- Laat de mozzarella uitlekken en snij deze in vieren.
Bordopmaak
- Snij de dragon in kleine stukjes.
- Verdeel de venkel op het bord en strooi hier de dragon over. Leg hier de bieten naast en druppel er wat balsamico glaze overheen.
- Verdeel hiernaast de gekarameliseerde witlof en de gegrilde bospeen.
- Dresseer de mozzarella in het midden en garneer het geheel met een plukje basilicum.
Bestel ingrediënten