Spaanse paella met chorizo, ansjovis en fruit de mer
4 couverts
Ingrediënten
- 1 st paella pan
- 300 gr paella rijst
- 1 dl kreeften glaze
- 12 st gamba
- 120 gr Fruit de Mer diepvries
- 80 gr ansjovis
- 200 gr kippendij
- 6 st inktvisringen
- 20 st mosselen
- 60 gr chorizo
- 40 gr bloem
- 8 st salty fingers
- 1 st ui
- 3 tenen knoflook
- 6 draadjes saffraan
- 100 gr doperwten
- 1 halve paprika
- 50 gr tomaten puree
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Spoel de mosselen in water en maak deze schoon met een mesje.
- Snijd de ansjovis via de buik open en trek vervolgens de graat er voorzichtig uit.
- Snijd de kip in kleine stukjes en kruid deze goed met zout en peper.
- Verwarm de kreeften fond en voeg hier een halve liter water aan toe.
- Zet vervolgens de kip aan in de paella pan met olijfolie, en bak deze om en om. Haal de kip vervolgens weer uit de pan.
- Snipper de ui en knoflook en zet deze aan in de pan. Snijd de tomaat in blokjes en bak deze mee.
- Voeg hier vervolgens de tomatenpuree, saffraan en de fijn gesneden paprika aan toe.
- Voeg vervolgens de paella rijst, kip en de verwarmde bouillon toe. Breng het geheel aan de kook.
- Snijd de chorizo in kleine stukken en voeg deze toe aan de rijst.
- Voeg nu de doperwten, fruit de mer en de gamba's toe.
- Zet de pan met alle ingrediënten in de oven en bak deze voor circa 14 minuten af.
- Haal de pan uit de oven en laat deze vervolgens onder een doek voor ongeveer 7 tot 10 minuten doorstomen totdat de rijst al dente gaar is.
- Frituur ondertussen de inktvisringen en de ansjovis. De ansjovis haal je eerst door het bloem om deze vervolgens te frituren. Vergeet de ansjovis niet af te kloppen voordat deze de frituur in gaat.
- Decoreer de paella pan af met de gefrituurde ansjovis, inktvisringen en de salty fingers.
Bestel ingrediënten