Steamed bao buns met gamba's, krokante kip en tempéh
4 couverts
30 minuten
Ingrediënten
- 4 st bun oranje
- 4 st bun zwart
- 4 st bun rood
- 8 st kara age (krokante kip)
- 180 gr tempéh
- 12 st gamba
- 1 st komkommmer
- 3 st radijs
- 1 st rode peper
- 2 gr selderij
- 20 ml chili saus
- 1 stengel bleekselderij
- 5 ml olie
- 40 gr gember
- 1 st limoen
- 20 ml soja
- 50 ml teriyaki
- 100 ml mirin
- 3 gr sesamzaad
- 2 tenen knoflook
- 1 st ui
- 4 gr sesamzaad
Bereidingswijze
- Ontdooi de gamba's en marineer deze met chilisaus, gesneden rode peper, limoenschil, olie, fijngesneden gember en sojasaus.
- Zet een pan op het vuur met een kleine scheut olie en zet hier de gamba's in aan.
- Snijd de tempéh in dunne repen en frituur deze krokant.
- Snipper de ui en de knoflook en zet deze aan in een steelpan. Blus het vervolgens af met de mirin en laat het geheel reduceren tot de helft. Voeg hier vervolgens de teriyaki saus aan toe en kook deze nogmaals tot de helft in.
- Voeg hier nu de tempéh aan toe en schep deze om en om. Voeg op het laatste de geroosterde sesamzaad aan toe.
- Frituur de kara age voor circa 4 minuten.
- Snijd de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens de komkommer in lange banen en houd deze apart.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in dunne lange banen. Snijd de radijs in plakjes.
- Stoom de broodjes af in een steamer of stoommandje.
Bordopmaak
- Snijd de broodjes open en vul deze met de krokante kip, tempéh en de gemarineerde gamba's.
- Vul de broodjes met komkommer, bleekselderij en radijs.
- Garneer de broodjes af met chilisaus, verse koriander en rode peper.
Bestel ingrediënten