Tataki van tonijn met gefrituurde mossel en saffraanmayonaise
4 couverts
30 minuten
Ingrediënten
- 100 gr tonijn
- 20 gr wasabi mayonaise
- 4 st gekookte mosselen
- 100 gr tempurabloem
- 50 gr sesam
- 40 gr wakamé
- 4 takjes borage cress
- 4 plakjes radijs
- 12 gr zalm kaviaar
- 2 blaadjes roodlof
Bereidingswijze
- Snijd de tonijn in lange rechte banen.
- Rol deze vervolgens door de sesam heen.
- Zet een bakpan met olie op het vuur en zet hier om en om de tonijn hard in aan. Doe dit kort zodat de tonijn nog mooi rood van binnen blijft.
- Haal de mosselen door de bloem heen en frituur deze voor circa 1 minuut mooi goudbruin.
Bordopmaak
- Spuit een dot wasabimayonaise op het bord.
- Leg in het midden de wakamé neer en daar boven op de tonijn.
- Doe wat mayonaise op de tonijn en leg daar boven op de gefrituurde mossel.
- Garneer de amuse af met een paar plakjes radijs en wat borage cress.
Bestel ingrediënten