Wild
Wild is smaakvol, duurzaam en eenvoudig te bereiden. Niet zo gek dus dat het wildseizoen één van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland is. Je herkent dit vlees aan z’n pure, karakteristieke smaak. Hierbij heeft gefokt wild - uiteraard in een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving met volop ruimte - een ietsje minder uitgesproken smaak dan hun wilde soortgenoten. Een groot voordeel van deze herkenbare smaak? Er is weinig nodig voor een mooi gerecht! Bovendien bereid je wild vaak net zo snel als andere vleessoorten. Een hertenbiefstuk, wild zwijn kotelet of hazenrugfilet heeft bijvoorbeeld niet langer dan een paar minuten per kant nodig.
Het pre-wildseizoen begint half augustus al. Vanaf dan zijn wild zwijn, edelhert en ree verkrijgbaar. Pas op 15 oktober is de officiële start van het Nederlandse jachtseizoen. Deze datum wordt dan ook gezien als de aftrap van het echte wildseizoen. Vanaf dat moment zijn ook hazen weer verkrijgbaar. Konijnen zijn daarentegen het hele jaar door verkrijgbaar.