Tom Kha Koeng rijk gevulde soep met garnalen
4 couverts
Ingrediënten
- 200 gr gepelde rauwe garnalen
- 1/2 limoen
- 100 gr oesterzwammen
- 4 gr verse rode peper
- 8 gr koriander
- 60 gr taugé
- 1 st bosui
Maïs:
- 50 gr mini-maïs
- 1 gr gemalen kurkuma
- 50 ml water
Soep:
- 600 ml kokosmelk
- 10 gr korianderzaad
- 1 gr witte peper
- 1 gr gedroogd citroenblad
- 65 gr groentebouillon granulaat
- 10 gr blanke roux
- 440 ml water
- 120 ml kookroom
- 5 gr rawit peper
- 5 gr verse gember
- 75 gr sereh
- 10 gr knoflookpulp
- 80 gr uiensnippers
- 20 gr selderij
- 10 gr koriander
Bereidingswijze
Benodigdheden: 2 liter pan, zeef
- Maak de gember schoon en snij klein. Doe alle ingrediënten (behalve het bouillonpoeder en de roux) bij elkaar in een grote pan. Breng dit aan de kook en laat het drie uur op laag vuur trekken.
- Zeef het geheel, breng het weer aan de kook, voeg de roux, en naar smaak het bouillonpoeder toe, en bind het af tot de gewenste dikte.
- Scheur de oesterzwammen en bak ze. Bak de garnalen gaar in een koekenpan.
- Snij de rode peper en bosui in ringetjes en pluk de koriander.
- Blancheer de mini-maïs in water met kurkuma en snij deze in stukjes.
- Snij de limoen in partjes.
Bordopmaak
-
Schenk de soep in een kom en verdeel hier de taugé, oesterzwam, rode peper, bosui, maïs en garnalen over.
-
Garneer de soep met een plukje koriander en serveer er een partje limoen naast.
Bestel ingrediënten