Vegan Bites & Snacks

Vegan bites, snacks en borrelgarnituren verschijnen op steeds meer menukaarten; en dat is niet zo gek! De vraag naar vegan producten is de afgelopen jaren namelijk flink toegenomen. Maar ook het niveau van dit soort gerechten is enorm gestegen. Overweeg jij ook om jouw borrelkaart verder uit te breiden met (meer) vega en vegan opties? Wij vertellen je graag waarom dit een goed idee is.

Vraag en aanbod

De consument gaat steeds bewuster leven. Dit zorgt ervoor dat veel mensen er geen behoefte meer aan hebben om iedere dag vis of vlees te eten. Hierdoor neemt de vraag naar vegetarische en vegan producten dus enorm toe. Dat zorgt voor een positieve verschuiving in de markt, die hier slim op inspeelt met een steeds uitgebreider en kwalitatiever aanbod.

 

Hoe pas je dit toe op jouw menu?

De switch naar vegan of vegetarische opties hoeft niet moeilijk te zijn. Vaak ben je er al met slechts een paar eenvoudige aanpassingen in je menu. Een makkelijke manier om dit te doen, is door bijvoorbeeld te werken met convenience producten. Denk aan kant en klare salades, vleesvrije bittergarnituren, patisserie en andere producten die haast niet van ‘echt vlees’ zijn te onderscheiden. Hiermee leg je een mooie basis, waaraan je enkel nog een aantal componenten hoeft toe te voegen.

Vegan snacks

Geen producten gevonden voor deze selectie.

De voordelen voor jou

Door het werken met convenience producten hoef je dus geen cruciale aanpassingen te doen in je huidige menukaart, maar trek je toch een groter publiek aan. Bovendien komt de focus hierdoor meer te liggen op garnituren, smaak en presentatie, waardoor je sneller vooruit kunt werken in je productie. Zo ga je dus efficiënter aan de slag en zal je al snel een daling in foodcosts en arbeidsuren zien. En dat heeft natuurlijk weer een positief effect op je omzet!

Vegan vervangers

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Vega snacks en bites bij Hocras

Zeker in deze tijd is het belangrijk om als chef of ondernemer te laten zien waar jouw creativiteit ligt. Daarom vind je bij Hocras alles wat je nodig hebt voor het samenstellen van een diverse vegan of vega borrelkaart. Denk aan snacks, bites en patisserie, maar ook een ruim assortiment aan één op één vervangbare artikelen. Meer inspiratie of persoonlijk advies ontvangen? We denken graag met je mee! Neem hiervoor gerust contact op met onze assortiment specialisten of kom langs tijdens de open dagen in ons inspiratiecentrum in Almere.

Vegan patisserie

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Ik heb eenvraag