Mexicaanse vega burrito met frijoles, jackfruit en spinazie
Deze burrito is ontzettend lekker en rijk gevuld met niets dan plantaardige producten. Zoals de Buffalo Style Vegan Soja Strips die zorgen voor een geweldige bite. En – gemaakt met de beetroot tortilla – is het ook nog eens een mooi kleurrijk gerecht. Een opgerolde tortilla, gevuld met rijst, sla, bonen vlees of – in dit recept – vegan soja strips. Aan beide kanten dichtgevouwen, en dan doorgesneden in een mandje. Zodat je de vulling goed kan zien. Dit Mexicaans-Amerikaanse streetfood gerecht heeft een gave uitstraling, is onderscheidend. Is snel te bereiden, levert een grote portie tegen lage kosten. En sluit perfect aan bij de healthy trend die nu zo hot is.
4 couverts
30 minuten
vegetarisch
Ingrediënten
- 4 st bieten wrap
- 50 gr frijoles
- 75 gr pulled jackfruit
- 50 gr Mexicaanse kaasmix
- 60 gr guacamole
- 30 gr pepper relish
- 25 gr mais
- 10 gr spinazie
- 50 gr rijst
- 10 gr texmex kruidenmix
Bereidingswijze
- Kook de rijst met de texmex kruidenmix. Verwarm de frijoles en de jackfruit en houd deze warm in de bain-marie.
- Leg een streepje Mexicaanse rijst in het midden van de tortilla tot ongeveer 5 centimeter van de rand.
- Bedek de rijst met de frijoles.
- Leg hierbovenop de jackfruit en mais.
- Bedek het geheel met Mexicaanse kaasmix, guacamole, pepper relish en de spinazie.
- Rol de burrito strak op in aluminiumfolie.
- Snijd deze schuin door het midden.
- Serveer met creme fraîche en guacamole.
Bestel ingrediënten