Verse pasta's

Als je denkt aan verse pasta’s denk je al snel aan het land van de pasta: Italië. Inmiddels zijn er meer dan 600 verschillende soorten pasta over de hele wereld verspreid. Elk land gebruikt de naam pasta weer voor andere producten, zo wordt pasta in Italië beschouwd voor alle deegwaren. Als je vervolgens kijkt naar de Aziatische landen dan staat pasta vaak voor noedels. Ook als er gekeken wordt naar Nederland, dan is pasta onmisbaar.

Verse pasta en gedroogde pasta

In Italië spreken ze over twee soorten pasta, gedroogde pasta en verse pasta. Als de producten tegenover elkaar worden gezet, dan zijn het twee totaal andere soorten pasta. Verse pasta wordt gemaakt van bloem, eieren, zout en water. Daarentegen wordt gedroogde pasta alleen gemaakt van bloem, zout en water.

 

Het ei wat wordt toegevoegd aan de verse pasta speelt een belangrijke rol. Het zorgt namelijk voor de kleur, vollere smaak en zachtere structuur. Als je de verse pasta en gedroogde pasta naast bereid naast elkaar zet, zal je merken dat de gedroogde pasta iets harder van structuur blijft dan de verse pasta.

Soorten verse pasta

Welke pasta kies je nou? Dat is natuurlijk geheel aan jezelf! Voor een gevulde pasta of een pasta met een mooie roomsaus is een verse pasta zeer geschikt. Het voordeel van de verse pasta is dat het een kortere gaartijd heeft in vergelijking tot de droge pasta. Wij hebben een ruim assortiment aan verse pasta’s; linguini, tagliatelle, canneloni, spaghetti, chitarra, mezzaluna, pappardelle,  ravioloni en ravioli. Natuurlijk hebben wij ook meerdere smaken van verse pasta, denk aan zwarte tagliatelle van inktvis, ravioli met kreeft of heerlijke raviolini met champigons en truffel. 

Bekijk onze verse pasta's

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wat heb je nodig om zelf verse pasta te maken?

Aan de hoeveelheid ingrediënten ligt het niet als je pasta wilt gaan maken, maar even de tijd nemen is wel belangrijk. Met pastabloem en eieren kom je al een heel eind. Een pasta machine is ook handig om in huis te hebben, dan kan je de pasta flinterdun te maken. Zorg er vervolgens voor dat er ook een grote pan aanwezig is waar je de pasta in ruim kokend water kan garen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Recepten met pasta

Ik heb eenvraag