Voorjaarsgroenten: onze favorieten voor dit voorjaar

Het voorjaar is weer in aantocht! Dat betekent dat we langzaam af gaan van de knol- en koolsoorten en weer het seizoen induiken van de kleurrijke en licht verteerbare groenten. De eerste groenten van de volle grond, die van zichzelf vaak al schitterende smaken hebben. Hierdoor zijn ze dan ook een echte musthave voor op je nieuwe menukaart. Daarom inspireren we je graag met onze favorieten voor het komende seizoen en vertellen we je meteen hoe je deze inzet. 

 

Waterkers

Deze bladgroente behoort tot de kruisbloemigen en is op veel verschillende manieren in te zetten. Gebruik bijvoorbeeld de binnenste bladeren als garnering om wat frisheid aan je gerecht toe te voegen. Of maak er bijvoorbeeld een knalgroene saus van. Heerlijk bij vis of een vegetarisch gerecht en bovendien zowel koud als warm te verwerken.

 

Koolrabi

Koolrabi is de verdikte stengel van een koolplant en groeit – anders dan koolraap – boven de grond. De groente heeft een wat selderij-achtige smaak en kan zowel rauw als gekookt worden gegeten. Vouw bijvoorbeeld open ravioli’s van koolrabi voor een prachtig, vegetarisch tussengerecht. Of gebruik dungesneden plakjes rauwe koolrabi als frisse toevoeging aan een lentesalade.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Radijs

Hoewel radijs vaak het hele jaar door verkrijgbaar is, komt deze het beste tot haar recht in het voorjaar. Deze groente heeft een pittige smaak en is daardoor perfect om een stukje scherpheid toe te voegen aan een fris lentegerecht. Bovendien zorgen de prachtige kleuren van radijzen er ook meteen voor dat gerechten visueel aantrekkelijker worden.

 

Witte asperges

Gedurende het seizoen gaan we eind april over naar ‘het witte goud’, namelijk: de witte asperges.  We kijken er natuurlijk het hele jaar naar uit om met deze prachtige groente aan de slag te gaan! Van asperges met zalm tot aan de klassieke asperges à la flamande. Ook leuk om deze eens te combineren met wat verse tuinbonen, peulen, doperwten en wat zilte lamsoren. Zo creëer je al snel een prachtig culinair gerecht.

Natuurlijk heeft de kwaliteit én aanwezigheid van deze voorjaarsgroenten alles te maken met het weer buiten. Indien de grond nog net te koud is, zal de oogst immers iets vertraagd zijn. Gelukkig wordt er daarom tegenwoordig gewerkt met goede kassen. Zo kan de teelt alsnog goed worden bijgehouden.  

Geïnspireerd geraakt om deze frisse smaken te verwerken in jouw lentekaart? Bij Hocras vind je volop inspiratie voor de mooiste lentegerechten én een uitgebreid assortiment aan prachtige voorjaarsgroenten om toe te voegen aan je menu.

Groenten van het seizoen

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Ik heb eenvraag