Zo zet je ijs op de kaart!

Heb jij er al over nagedacht om ijs op jouw zomerkaart te zetten? Dit is namelijk een zeer margerijk product! Dat komt doordat de inkoopprijs relatief laag is, maar het op tal van verschillende manieren is in te zetten. Met een paar simpele toevoegingen gaat de waarde van het gerecht al snel omhoog. Bovendien is het – zeker op warme dagen – de hele dag door in te zetten op verschillende onderdelen van je kaart. Hoe? Wij inspireren je graag!

IJs op de dessertkaart

Natuurlijk mag ijs niet ontbreken op de dessertkaart. Met dit margerijke product voeg je namelijk op een eenvoudige manier én tegen een lage kostprijs meer volume toe aan een dessert. Dit doe je bijvoorbeeld door een fruit-espuma van Didess aan te vullen met vanille-ijs, verse frambozen of een mochi. Serveer het dessert vervolgens in een mooie ijscoupe of een cocktailglas. Zo zet je met slechts een paar simpele handelingen een vol en bovendien margerijk dessert op tafel. Denk jij liever iets ‘outside the box’? Maak een klassieke coupe Romanoff met aardbeien & Madame Jeanette ijs.

 

IJs als koffievariatie

IJskoffie is de laatste jaren steeds populairder geworden. Niet zo gek! Want het is de perfecte manier om ’s middags lekker af te koelen wanneer de temperaturen stijgen. Daarom zijn ijskoffies een echte must voor op jouw zomerkaart dit jaar. Je maakt ze gemakkelijk met een shot espresso, bolletje vanille-ijs en klein scheutje melk in de blender. Top ze eventueel af met slagroom en diverse toppings of voeg als variatie verschillende siropen toe. Zo bied je deze koffievariatie makkelijk voor €4,95 aan, terwijl de kostprijs laag blijft.

IJs bij alcoholische dranken

Natuurlijk denk je bij de combinatie van ijs en alcoholische drank waarschijnlijk direct aan scroppino. Deze versnapering is afgelopen jaren steeds bekender geworden en in veel horecazaken inmiddels een echte bestseller. Hoe leuk om jouw gasten te verrassen met een variatie op dit populaire drankje? Blend bijvoorbeeld eens een bolletje bloedsinaasappelijs met prosecco en top deze af met een ginger & lemongrass cocktail foam. Net even anders dan anders en een ware hit voor op het terras als afsluiter van het diner.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

 

IJs bij het voor- of hoofdgerecht

Voeg eens een creatieve twist met ijs toe aan je reguliere menukaart. Wat dacht je bijvoorbeeld van komkommerijs in de gazpacho? En heb je meloen met parmaham op de kaart staan? Verras je gasten dan door de meloen te vervangen voor een bolletje meloen sorbetijs. Perfect voor op het terras tijdens een zonnige dag. Of wat dacht je van een nog uitdagendere combinatie: een bolletje lychee sorbet bij een rilette van rendang met rouleau van groene kool. Leuk om je gasten extra te verrassen!

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Traditionele ijskaart met coupes

Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog de traditionele ijskaart. Deze doet het altijd goed in de horeca en werkt bovendien als een echte boost voor de omzet door de goede marge. Ideaal om na de lunch op tafel te zetten, zodat je gasten heerlijk kunnen afkoelen op het terras. Hierbij is het belangrijk dat je een grote variatie aanbiedt. Niet alleen in verschillende soorten ijs en coupes zelf, maar bijvoorbeeld ook in prijsklassen. Zorg daarnaast voor goede kwaliteit en een presentatie die past bij de prijs die je voor het ijsgerecht vraagt. Zo creëer je namelijk de juiste prijsbeleving.

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Ik heb eenvraag