Alsina Sarda Cava Brut Nature Reserva Nl Bio 01

Alsina Sarda Cava Brut Nature Reserva Nl Bio 01

10,24 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
Alsina Sarda Cava Brut Nature Reserva Nl Bio 01
Merk
Wijnhuis
Alsina Sarda
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0880361
Spanje - Penedès
Macabeo Xarel-lo Parellada
Alcoholpercentage: 12,0%
Fris
Elegant
Levendig
Droog
Duurzaam
Biologisch
Vegan
Productomschrijving Wijnomschrijving
Alsina & Sardà is een Bodega 50km ten westen van Barcelona en begon met de productie van cava in 1982. Vanaf het begin werd dit gedaan met veel respect voor de omgeving en natuur. In alles zetten zij de zoektocht naar evenwicht en balans centraal, van het onderhoud in de wijngaard, over het rijpingsproces van de druiven en de productie van de wijn.  Deze filosofie loont jaar na jaar want Alsina & Sardà heeft ondertussen een mooie reputatie, van kwaliteitsvolle cava's, opgebouwd.  Voor deze Brut Nature Reserva Cava worden druiven gebruikt afkomstig van wijngaarden die tussen de 20-30 jaar oud zijn. Na de pluk volgt een heel trage persing en een fermentatie op lage temperatuur in stalen tanks. Hiermee probeert de wijnmaker maximale frisheid en smaak uit de druiven te halen. De tweede fermentatie vindt plaats in de fles, waar de wijn ongeveer 18-20 maanden ligt te rijpen wat meer is dan vele Champagnes. Deze top Cava is groenachtig van kleur met wat gele boventonen, levendige belletjes en kroonvorming. In de neus vallen vooral  wit en citrusfruit op, met nuances van zoete broodjes en verse gist. In de mond is deze cava heel fris, smaakvol en evenwichtig.
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag