Balerin Valpolicella Doc Organic

Balerin Valpolicella Doc Organic

8,98 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
Balerin Valpolicella Doc Organic
Merk
Wijnhuis
Balerin
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0880197
Italië - Veneto
Corvina Corvinone Rondinella
Alcoholpercentage: 12,0%
Krachtig
Rond
Vol
Zacht
Biologisch
Vegan
Productomschrijving Wijnomschrijving
Balerìn ligt midden in de Veneto. Eén van de grootste wijngebieden die er zijn en de thuishaven voor twee van de meest belangrijke appelaties in Italië: Valpolicella, met zijn krachtige en iconische rode wijnen en Prosecco, de Italiaanse mousserende wijn van top niveau. Balerin produceert maatschappelijk verantwoord, biologisch en vegan. Met oog voor mens en natuur wordt hier het beste uit het gebied, de grond en de druiven gehaald. Zowel de Valpolicella als de Amarone worden gemaakt van de klassieke inheemse druivenrassen Corvina, Corvinone en Rondinella. De druiven voor deze Valpolicella komen van 40 jaar oude stokken en worden met de hand geplukt. Na een zachte persing vind er battonage plaats waarbij de dode gistcellen door de wijn worden geroerd om zo nog meer smaak en structuur aan de wijn te geven. Daarna gaat de wijn voor 10 maanden in stalen vaten en vervolgens rijpt de wijn nog 2 maanden in de fles. Normaal gesproken is Valpolicella bedoeld om jong te drinken. Echter kan deze wijn steeds beter 'ouderen'. De wijn heeft een mooie levendige rode kleur en in de neus ontdekken we delicate aroma's van bloemen en licht rood fruit. Verderop komen we prachtige tonen van kruiden tegen met onder andere kaneel, nootmuskaat en peper. Mooie zachte tannine zijn perfect in balans met de zuren. Deze wijn is heerlijk sappig en mooi gebalanceerd. Mooi als aperitief, bij pasta, risotto of wit vleesgerechten.
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag