Birria taco's met achiote, pulled pork & pulled chicken
4 couverts
40 minuten
Ingrediënten
Bouillon:
- 500 gr kokos olie
- 1 st rode ui
- 4 tenen knoflook
- 50 gr tomatenpasta
- 500 ml groente- of vleesbouillon
- 25 gr achiote pasta
- 2 gr korianderpoeder
- 2 gr zwarte peper
- 1 st kaneelstok
- 4 st laurier
- 500 gr pulled chicken tinga
- 500 gr pulled pork carnitas
- 5 gr gedroogde rode peper
Taco:
- 4 st white corn tortillas
- 200 gr Mexicaanse kaasmix
- 100 gr Mexican red sauce
- 50 gr authentieke guacamole
- 25 gr creme fraîche
- 1 st limoen
Bereidingswijze
- Snijd de uien en knoflook in blokjes en verwijder de steeltjes en pitjes uit de chili pods.
- Laat de achiote pasta oplossen in de bouillon.
- Schep circa 2 eetlepels kokos olie in een grote braadpan en laat dit vloeibaar worden op een middelhoog vuur.
- Voeg de gesneden ui en knoflook toe en bak ze al roerend totdat de uien glazig zijn. Zorg dat de knoflook niet aanbrand.
- Zet het vuur laag en roer de tomatenpasta door de uien heen. Laat het geheel 5 minuten sudderen en voeg vervolgens het restant kokosvet toe aan het mengsel.
- Voeg het bouillon/achiote mengsel, het korianderpoeder, de zwarte peper, de kaneelstok en de laurierbladen toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit 30 minuten doorsudderen.
- Neem dan de peper uit de pan en doe ze in een kom met ongeveer 200 ml van de jus. Pureer de pepers tot een gladde moes met de staafmixer. Schep het mengsel dan terug in de pan met de jus.
- Voeg als laatste je keuze van 500 gr vulling toe. Je kan kiezen tussen de pulled chicken tinga of de pulled pork carnitas.
- Roer alles goed door en laat het zachtjes 10 minuten sudderen.
- Scheid vervolgens de bouillon en het vlees. Houd beide warm in bijvoorbeeld 2 pannen of in de bain-marie.
- Verwarm een bakplaat of bakpan op 180 graden.
- Doop een Blanco Nino Tortilla in de bouillon zodat de tortilla aan beide kanten bedekt is.
- Leg de tortilla vervolgens open op de warme bakplaat en beleg de tortilla met circa 30 gram geraspte kaasmix.
- Beleg de kaas op 1 helft van de tortilla, met circa 50 gr vlees en vouw deze dubbel zodat je een halve maan krijgt. Je ziet dat deze een beetje knapperig wordt door de combinatie van het vet van de bouillon en de hitte.
- Draai de taco na een halve minuut om, zodat ook de andere zijde lekker knapperig wordt. En dan is hij perfect: Knapperig aan de buitenkant, smeuïg en heet aan de binnenkant.
Serveertip
- Serveer apart met een bakje creme fraîche en in partjes gesneden limoen.
Bestel ingrediënten
- Knorr Professional Groentebouillon Authentiek (45 Lt) (Vegan)Knorr ProfessionalBus 900 Gram2302123
-