Canadese kreeft - Canner

Wil jij je gasten verrassen met een heerlijke kreeft? Het canner seizoen is bijna begonnen, hou de webshop in de gaten en zet binnenkort voordelig kreeft op jouw menukaart. 

Canner

De canner is de kleinste sortering van de Canadese zeekreeft. De kleine canner weegt ongeveer tussen de 250 en 400 gram. De kreeften zijn afhankelijk van de vangst leverbaar van medio mei tot ongeveer eind juli, soms zelf nog tot begin augustus! 

De Canadese kreeft

Langs de kust van Amerika en Canada zijn veel kreeften te vinden. Beide landen zijn dan ook de grootste kreeftproducenten ter werlend. Wij hebben kreeften uit de wateren van Nova Scotia en uit St. Mary's Bay wat ligt aan de Atlantische oceaan ten oosten van Canada.

St. Mary's Bay is een baai in Canada met ondiep water wat niet diep genoeg is voor walvissen en orka's om in te zwemmen. Vissers lopen hier geen gevaar bij het vangen van de kreeften.  De kreeften die gevangen worden in de St. Mary's Bay hebben een goedkeuring van de The Good Fish Foundation. Er wordt met een duurzame techniek gevist; hoofdzakelijk wordt er gewerkt met korven die men ook wel 'pots' noemt. De Canadese kreeft afkomstig uit St. Mary's Bay is de duurzame variant: zwangere kreeften mogen hier niet worden verhandeld. hierdoor wordt de populatie in stand gehouden. 

Canadese kreeften

Geen producten gevonden voor deze selectie.
De hard shell kreeft uit St. Mary Bay is de beste kwaliteitskreeft die er is. 

Smaak en prijs 

Kreeft is een van de meest exclusieve ingrediënten uit de Nederlandse keuken. De Canadese kreeft is de meest gebruikte kreeftensoort. Het vlees heeft een stevige bite en een zoete smaak. Verwijder voor consumptie wel altijd het darmkanaal, deze zit op de rugzijde van de staart. Dit darmkanaal kan namelijk van invloed zijn op de smaak. 

De prijs van de Canadese kreeft kan sterk fluctueren, wat voornamelijk te maken heeft met de koers van de dollar. Het canner seizoen start rond eind mei. Het moment waarop de eerste kleine kreeften (canners) worden aangeboden brengt vaak een prijsverlaging met zich mee. Het kreeftseizoen is voor veel horeca bedrijven belangrijk. Chefs die graag met kreeften werken kunnen juist in deze periode voordelig kreeft op de kaart zetten! Hocras kijkt graag samen met jouw naar de mogelijkheden. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Recepten met kreeft

Ik heb eenvraag