Cannoli gevuld met amandel crème en een cremeux van mango
4 couverts
Ingrediënten
- 4 st aardbeien
- 100 gr pistache
- 100 gr chocolade
Cremeux van mango:
- 250 gr mangopuree
- 100 gr suiker
- 175 gr boter
- 3 dl gelatine
- 60 gr eidooier
Vulling:
- 1 st vanillestokje
- 80 gr pure chocolade
- 100 gr poedersuiker
- 350 gr ricotta
- 15 gr kaneelpoeder
- 1 st sinaasappel
- 1 st eidooier
- geschaafde amandel
Deeg:
- 60 gr marsala
- 1 gr zout
- 50 gr boter
- 25 gr suiker
- 200 gr bloem
- 1 st ei
Bereidingswijze
Cremeux van mango:
- Week de gelatine blaadjes los in water.
- Kook de mangopuree samen met 100 gram suiker en voeg hier de eidooier aan toe.
- Wanner de massa begint te binen voeg je de gelatine toe samen met de boter.
- Haal de massa door een zeef en laat deze geheel terugkoelen en opstijven.
Deeg:
- Meng alle ingrediënten van het deeg samen en kneed dit tot een egaal deeg. Laat het deeg nu voor circa een uur rusten.
- Vet een cannoli vorm in waar het deeg samen met de boter omheen komt.
- Smeer het einde van het deeg in met eigeel.
- Frituur nu het deeg in olie voor een paar minuten totdat deze goudbruin is.
- Laat het afkoelen. Smelt ondertussen de chocolade voor de uiteindes van de cannoli. Draai tevens de pistache fijn in een keukenmachine.
- Dip beide kanten van de cannoli in de chocolade en haal deze vervolgens door de pistache.
Vulling:
- Bruneer de amandelen droog in een oven en laat deze vervolgens weer afkoelen.
- Hak de chocolade in fijne stukjes en meng deze met de ricotta, poedersuiker, kaneel en de rasp van een sinaasappel.
- Doe dit geheel in een spuitzak en laat het opstijven.
Bordopmaak
- Leg de cannoli op het bord en spuit er speels de cremeux van mango omheen.
- Garneer het af met een aardbei en pistache.
Bestel ingrediënten