Chateau Amsterdam Amsterdams Rood

Chateau Amsterdam Amsterdams Rood

5,45 per stuk
Actie loopt tot en met 30-07-2024
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Chateau Amsterdam Amsterdams Rood
Merk
Wijnhuis
Chateau Amsterdam
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0870213
Nederland
Cinsault Tempranillo Rubin
Alcoholpercentage: 12,5%
Fruitig
Krachtig
Soepel
Vol
Duurzaam
Biologisch
Productomschrijving Wijnomschrijving
CHATEAU AMSTERDAM Chateau is een Europese urban winery gevestigd in Amsterdam Noord. Opgericht door vader en zoon in 2017. Door samen te werken met boeren uit heel Europa brengen ze alle druivenrassen, landen en stijlen samen onder één dak. Dit stelt ze in staat om te kunnen innoveren en experimenteren met nieuwe smaken en ervaringen, en de consument te verbinden tot de wondere wereld van wijn, midden in de stad met een ode aan de Europese natuur. EN DE DRUIVEN DAN? Chateau Amsterdam werkt alleen met zorgvuldig geselecteerd (biologisch) fruit van druiven partners door heel Europa. Boeren, families en ondernemers die zorg dragen voor hun land, de planten, de oogst en hun mensen.   VIN DE L'EUROPE De kans is groot dat je nog niet van deze term hebt gehoord. En met een reden. Traditioneel worden wijnen geproduceerd waar de druiven groeien. Dit maakt het gemakkelijk om de regio, de druif en dus het type wijn te definiëren. Maar omdat Chateau Amsterdam een Europese urban winery is, maken zij wijnen op neutraal terrein. De druiven groeien van Slovenië tot Spanje, van Duitsland tot Italië. Dus, hoe definieer je een wijn met zoveel diversiteit in herkomst? Juist: je claimt een term. Een term die vrij is van regels of voorschriften, een term die Europa in één fles verbindt: een Vin de l'Europe.     Deze rode wijn van Chateau Amsterdam is de vriend van elke keuken. Gemaakt om bij zoveel mogelijk diversiteit aan gerechten te matchen. De druiven die gebruikt worden zijn de Cinsault uit Frankrijk, de Rubin uit Bulgarije en de Tempranillo uit Spanje. De wijn heeft een mooie diep rode kleur en in de neus vinden we hinten van zwarte bessen, rozen en gestoofd rood fruit. In de smaak komen we deze hinten ook weer tegen samen met een mooi licht pepertje. De zachte tannine en balans maken deze wijn helemaal af.
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag