Domaine Clavel Cotes Du Rhone Clair De Lune Blanc

Domaine Clavel Cotes Du Rhone Clair De Lune Blanc

11,98 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
Domaine Clavel Cotes Du Rhone Clair De Lune Blanc
Merk
Wijnhuis
Domaine Clavel
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0830051
Frankrijk - Rhône
Roussanne Viognier
Alcoholpercentage: 13,5%
Fruitig
Levendig
Droog
Vol
Houtgelagerd
Duurzaam
Diervriendelijk
Boervriendelijk
Vegan
Productomschrijving Wijnomschrijving
Domaine Clavel heeft zich gevestigd in de Ceze vallei, ten noorden van de stad Nimes. Het domein wordt geleid door wijnmaker Claire Clavel die met haar team de 80 hectare bestaand uit maar liefst 100 verschillende wijngaarden verdeeld over 5 dorpen in het zuidelijk Rhone gebied bestiert. Ze wordt hierin bijgestaan door haar vader, Denis Clavel, die tevens wijnmaker is. Claire en haar team streven ernaar zo biologisch en zuiver mogelijk te werken. Alles in lijn met de natuur. Sinds 2010 is het domein dan ook Terra Vitis gecertificeerd. De wijngaarden zijn grotendeels gesitueerd in de appelaties Cotes du Rhone en CdR Villages Saint Gervais. Saint-Gervais, een pittoresk plaatsje in het zuiden van Frankrijk, valt onder een van de achttien Côtes du Rhône Villages dorpen. Hier waait de mirstral door de wijngaarden, die de wijnen hun frisheid geeft. Dit proef je terug in deze prachtige blend van Roussanne en Viognier. De stokken staan op 200 meter hoogte aangeplant op een plateau van rode zandsteen en leisteen. Met name de aanwezigheid van leisteen zorgt voor veel expressie in de wijnen van Saint Gervais. Na de handmatige oogst wordt het sap vergist op Franse eikenhouten vaten en rijpt daarna nog enkele maanden door, waarbij de wijn in contact blijft met de lie. Drink deze wijn met bijvoorbeeld krab, kreeft of varkensvlees met roomsaus en rozemarijn.
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag