Domaine De Savagny Vin Jaune - Côtes Du Jura

Domaine De Savagny Vin Jaune - Côtes Du Jura

32,05 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
Domaine De Savagny Vin Jaune - Côtes Du Jura
Merk
Wijnhuis
Domaine De Savagny
Verkoopeenheid
Fles 375 Milliliter
Productnummer
0840307
Frankrijk - Jura
Savagnin
Alcoholpercentage: 14,5%
Krachtig
Droog
Zacht
Intens
Rijk
Uitdagend
Productomschrijving Wijnomschrijving
Domaine de Savagny Vin Jaune is een opmerkelijke en zeldzame wijn die afkomstig is uit de Jura-regio in Frankrijk. Vin Jaune, wat 'gele wijn' betekent in het Frans, is een uniek en karakteristiek type wijn dat wordt geproduceerd van de Savagnin-druiven in de Jura. Deze wijn staat bekend om zijn diepgaande smaakprofiel en buitengewone levensduur. Domaine de Savagny is een wijnhuis dat al lang geassocieerd wordt met de productie van voortreffelijke Vin Jaune. De wijn wordt geproduceerd volgens een speciale en traditionele methode, waarbij de wijn wordt gerijpt in grote houten vaten, bekend als "foudres", gedurende een periode van minimaal zes jaar en drie maanden. Tijdens deze rijpingsperiode ontwikkelt de wijn zijn kenmerkende aroma's en wordt blootgesteld aan oxidatie, wat bijdraagt ??aan zijn complexe en rijke smaak. Een van de meest opvallende kenmerken van Domaine de Savagny Vin Jaune is het dunne laagje gist dat zich vormt bovenop de wijn in het vat, bekend als "voile". Dit draagt bij aan de unieke smaakontwikkeling en geeft de wijn zijn karakteristieke noten van noten, specerijen en gedroogd fruit. Het resultaat is een wijn die diep van kleur is, met een krachtige smaak die zowel intens als verfijnd is.Vin Jaune wordt vaak beschouwd als een gastronomisch hoogtepunt en kan uitstekend worden gecombineerd met een verscheidenheid aan gerechten, waaronder gerechten met noten, oude kazen en zelfs exotischere keukens.
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag