El Chaval Bobal

El Chaval Bobal

5,39 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
El Chaval Bobal
Merk
Wijnhuis
El Chaval
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0880345
Spanje - Utiel-Requena
Bobal
Alcoholpercentage: 13,0%
Krachtig
Vol
Intens
Duurzaam
Vegan
Productomschrijving Wijnomschrijving
El Chaval Bobal is een verrassende rode wijn uit D.O. Valencia gemaakt van 100% Bobal druiven. De wijn heeft een diep paarse kleur en in de neus vinden we prachtige aroma's van rijpe bosvruchten, aardbeien en frambozen. Naast het fruit zijn er subtiele hinten van getoast vanille en specerijen te vinden. De smaak van de wijn is vol en krachtig met veel fruit en mooie tannines. lichte zuren en fijne tonen van vanille wisselen elkaar mooi af gevolgd door een licht gerookte smaak. De wijn is op alle fronten mooi in balans en is ideaal bij stevige vleesgerechten, de BBQ en mooie kazen. Bodegas Nodus is geboren uit de passie voor en de kunst van het maken van geweldige wijnen. Een droom met slechts één doel; kwaliteit. Deze filosofie is gebaseerd op samenwerking van mens en natuur, beginnend bij de juiste combinatie tussen druif en bodem. De beste druiven voor deze regio zijn onder andere Bobal en Chardonnay. El Renegado behoort tot de beste gebieden in D.O. Utiel-Requena. De wijngaarden liggen op 600 tot 900 meter boven zeeniveau waardoor de ideale omgeving voor de groei van de druiven ontstaat. Adolfo De Las Heras Marín kocht dit wijnhuis in 1985. 80% van de wijngaarden bestond destijds uit 40-jaar oude Bobal stokken. Adolfo was een pionier wat betreft de introductie van andere druivenrassen zoals Merlot en Cabernet. Zijn zoon Aldolfo De Las Heras Polo nam de bodega over eind jaren '90. Hij zorgde voor een revolutie in de bodega waardoor Bodegas Nodus de reputatie heeft verkregen die het huis nu geniet; kleinschalige topkwaliteit voor een goede prijs.
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag