El Chaval Bobal Rosé

El Chaval Bobal Rosé

5,39 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
El Chaval Bobal Rosé
Merk
Wijnhuis
El Chaval
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0880311
Spanje - Utiel-Requena
Bobal
Alcoholpercentage: 12,0%
Fris
Fruitig
Licht
Droog
Duurzaam
Vegan
Productomschrijving Wijnomschrijving
De Bobal druif is onlosmakelijk verbonden aan het wijngebied Utiel-Requena in Spanje. Hier zijn ze in staat om mooie diep rode wijnen te maken varierend van jong en fris tot zwaar en krachtig. Inmiddels is het de wijnmaker ook gelukt om een prachtige maar vooral smaakvolle rosé te produceren. Jong rood fruit is prachtig in balans met frisse zuren en mineralen. Deze rosé staat zijn mannetje bij diverse gerechten maar is ook gewoon erg goed door te drinken op het terras. Al met al een top rosé die zich makkelijk kan meten met de bekendere gebieden van rosé. Bodegas Nodus is geboren uit de passie voor en de kunst van het maken van geweldige wijnen. Een droom met slechts één doel; kwaliteit. Deze filosofie is gebaseerd op samenwerking van mens en natuur, beginnend bij de juiste combinatie tussen druif en bodem. De beste druiven voor deze regio zijn onder andere Bobal en Chardonnay. El Renegado behoort tot de beste gebieden in D.O. Utiel-Requena. De wijngaarden liggen op 600 tot 900 meter boven zeeniveau waardoor de ideale omgeving voor de groei van de druiven ontstaat. Adolfo De Las Heras Marín kocht dit wijnhuis in 1985. 80% van de wijngaarden bestond destijds uit 40-jaar oude Bobal stokken. Adolfo was een pionier wat betreft de introductie van andere druivenrassen zoals Merlot en Cabernet. Zijn zoon Aldolfo De Las Heras Polo nam de bodega over eind jaren '90. Hij zorgde voor een revolutie in de bodega waardoor Bodegas Nodus de reputatie heeft verkregen die het huis nu geniet; kleinschalige topkwaliteit voor een goede prijs.
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag