Flatbread hamburger met Indiase couscous en uienchutney met tomaten relish
4 couverts
40 minuten
Ingrediënten
Hamburger:
- 4 st Libanees flatbread
- 4 st hamburger dubbel doel gekruid
- 200 gr Indiase couscous
- 40 gr brunoise tomaat
- 50 gr mesclun
- 100 ml tomaten relish
- 80 gr Jalapeño pepers
- 20 gr gebakken uitjes
Rode uien chutney:
- 58 gr suiker
- 2 gr zout
- 1 gr peper
- 5 gr sambal
- 5 gr grove mosterd
- 45 ml witte wijn azijn
- 7 ml zonnebloemolie
- 275 gr rode uienringen
Bereidingswijze
Uienchutney:
- Zet de uien aan en voeg hier suiker aan toe.
- Karameliseer het geheel en blus het vervolgens af met de witte wijn azijn.
- Voeg de sambal, grove mosterd en zonnebloemolie toe en laat het gaar pruttelen.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Hamburger:
- Grill de hamburgers op de BBQ naar de gewenste garing.
- Grill de Libanese flatbreads heel kort op de BBQ.
Bordopmaak
- Vouw de flatbread dubbel en doe hier de couscous met daarop de sla in.
- Leg daarop de hamburger en top het geheel af met tomaten relish, rode uienchutney en de brunoise van tomaat.
- Garneer vervolgens het geheel af met jalapeño pepers en de gebakken uitjes.
Bestel ingrediënten
-
- Almost Ready Frozen Libanees Flatbread 12 X 5 A 50 Gr (20Cm)Almost Ready FrozenDoos 60 Stuks4111267