Gnarly Head Chardonnay

Gnarly Head Chardonnay

12,44 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
Gnarly Head Chardonnay
Merk
Wijnhuis
Gnarly Head
Verkoopeenheid
Fles 75 Milliliter
Productnummer
0890310
Amerika - Californië
Chardonnay
Alcoholpercentage: 13,5%
Fruitig
Droog
Vol
Intens
Zwavel
Productomschrijving Wijnomschrijving
De familie Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ''American Winery of the Year'' in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap. Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf. De familie is eigenaar van een paar verschillende wijnbedrijven, verspreid over Californië. De serie wijnen onder de naam 'Gnarly Head' is geïnspireerd op de oude zinfandel-stokken in Lodi waarvan de eerste 'gnarly' wijn is gemaakt. Het zijn 'bush-vines', dus ze staan niet op draden, en hun kop wordt elk jaar teruggesnoeid, net als bij een knotwilg. Dit levert een bijzondere, knoestige kop op, een 'gnarly head'. Voor de chardonnay wordt gezocht naar druiven met een goede frisheid, uit de beste herkomstgebieden van Californië. Voor deze wijn zijn de druiven afkomstig uit de streken Lodi en Monterey. De druiven uit Lodi geven de wijn kracht en rijkdom. Die uit het koele Monterey zorgen voor zuren, spanning en een opwekkende frisheid. In combinatie met een korte houtrijping levert dat een chardonnay op met een subtiele combinatie van fruit en wat hout. Deze Chardonnay is exotisch en open, een lichte toasting, met fijn vanille en rijpe peer, boter en een vleugje honing. De smaak is heel getypeerd, zacht en rijp, peer en meloen, goede zuren, in een weelderige stijl. Lekker bij gegrilde kip, lichte schimmelkazen, pasta met roomsaus of gegrilde grote garnalen.
Ingrediënten

Bevat Sulfieten

Allergenen
  • Zwavel
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag