Jean Max Roger Menetou Salon

Jean Max Roger Menetou Salon

15,23 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Jean Max Roger Menetou Salon
Merk
Wijnhuis
Jean Max Roger
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0851023
Frankrijk - Loire
Sauvignon Blanc
Alcoholpercentage: 12,5%
Fris
Elegant
Levendig
Intens
Zwavel
Productomschrijving Wijnomschrijving
Jean Max Roger is een van de wijnboeren die mee heeft geholpen aan de opbouw van wijngaarden en de opmars van de wijnen van Sancerre en Menetou-Salon in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. Aan het begin van de jaren '70 van de vorige eeuw nam hij de 4 hectare wijngaarden van zijn ouders over. Hij breidde het bezit uit tot maar liefst 26 hectare nu. 5 hectare bevinden zich in Menetou-Salon, waar hij zijn eerste stokken plantte in 1981. De wijngaard heeft een voor de streek typische ondergrond van kalkhoudende klei, die garant staat voor heerlijk aromatische en spetterende sauvignon blanc. De wijn gist op de eigen gisten, volledig op roestvrij staal, om het heerlijke fruit te behouden. Dit zorgt voor een fruitig en bloemige wijn in de neus, met citrus en kruisbessen. De smaak heeft een fijne stevigheid, met goede zuren en frisheid, mooi droog, getyperd voor de sauvignon blanc. Hij is lekker op het fruit gemaakt, met een mooie rondeur in de finale. Heerlijk bij de meeste zeevruchten, witvis en schaal- en schelpdieren. Ook bij licht gevogelte en geitenkaas perfect op zijn plek. Daarnaast natuurlijk heerlijk als aperitief.
Ingrediënten

Bevat sulfieten

Allergenen
  • Zwavel
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag