Knolselderij van de barbecue met groene asperges en vegan jus
4 couverts
3 uur
vegan
Ingrediënten
- 1 st knolselderij
- 4 gr zeezout
- 30 ml olijfolie
- 16 st groene asperges tips
- 2 st trostomaat
- 3 st gele biet
- 2 st citroen tijm
- 1 st rozemarijn
- 1 rol aluminiumfolie
- 6 blaadjes mizuna
- 6 blaadjes bulls blood
- 60 ml vegan jus
Bereidingswijze
- Boen de knolselderij goed schoon en smeer deze in met olijfolie en grof zeezout. Wikkel de knol vervolgens goed in met aluminiumfolie.
- Pof de knolselderij op de barbecue op middelmatige temperatuur in ongeveer 2,5 uur gaar.
- Smeer de bieten ook in met olijfolie en grof zeezout, en wikkel deze tevens in aluminiumfolie. Gaar de bieten in circa drie kwartier gaar.
- Besprenkel de trostomaatjes en de groene asperges met olijfolie en grill deze beetgaar op de barbecue.
- Maak de knolselderij schoon en snijd deze in dikke plakken van ongeveer 5 centimeter.
- Verwarm de vegan jus en reduceer deze tot de helft.
- Steek vervolgens de knolselderij uit met een ronde steker en grill deze nog een keer om en om.
- Maak de gele biet schoon en snijd deze in vier stukken.
- Braiseer de knolselderij door de jus.
Bordopmaak
- Leg de gesneden gele bieten op het bord.
- Leg hier schuin de asperges tegen aan.
- Leg in het midden de knolselderij en saus het gerecht af met de jus.
- Garneer het gerecht af met de blaadjes sla.
Bestel ingrediënten