Les Incontournables Rivesaltes Grenat 2004

Les Incontournables Rivesaltes Grenat 2004

12,75 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
Les Incontournables Rivesaltes Grenat 2004
Merk
Wijnhuis
Les Incontournables
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0840539
Frankrijk - Roussillon
Grenache Noir
Alcoholpercentage: 16,5%
Fruitig
Elegant
Levendig
Zoet
Rijk
Duurzaam
Biologisch
Productomschrijving Wijnomschrijving
Deze dessertwijn is afkomstig uit de Roussillon in het uiterste zuiden van Frankrijk. De wijn is gemaakt van de druivensoort 'Grenache Noir'. Dit type zoete wijnen uit Rivesaltes heten 'vin doux naturel'. Naturel omdat er geen suiker aan wordt toegevoegd. Halverwege de gisting wordt het proces afgebroken door een scheutje brandewijn bij de most te gieten. Daardoor blijven er onvergiste druivensuikers over, die de wijn zoet maken. Het zonnige, droge klimaat van de Roussillon zorgt ervoor dat de druiven optimaal rijp worden en op duurzame wijze verbouwd kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat de aroma's in de druiven zich volledig kunnen ontwikkelen. Na de oogst volgt een traditionele vinificatie. Met een fermentatie bij 28 graden en een maceratie gedurende twee weken. Het uiteindelijke resultaat is een weelderige wijn met veel tonen van kersen en rijp rood fruit. Dit wordt ondersteund door specerijen en zachte tannines. Perfecte combinatie met schapenkazen, rood fruit en chocoladedesserts. Serveer deze wijn op een temperatuur van 12 graden.
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag